Tuinhout

Bij Hemmes Tuin & Lifestyle beschikken wij voor de doe-het-zelver, klussenier of voor de hovenier over een zeer uitgebreid assortiment tuinhout. Van palen tot planken en in diverse houtsoorten en maten die passen in uw tuinontwerp.

Tuinhout is een veelgebruikt materiaal bij het bouwen en verfraaien van tuinen en buitenruimtes. Het biedt duurzaamheid, natuurlijke schoonheid en een breed scala aan toepassingen. Er zijn verschillende soorten tuinhout beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Het gebruik van tuinhout heeft talloze voordelen. Allereerst is het een natuurlijk materiaal, afkomstig van bomen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Het hout kan worden gerecycled of gecomposteerd aan het einde van zijn levensduur, wat bijdraagt aan een duurzame cyclus.

Een van de meest populaire toepassingen van tuinhout is tuinafscheidingen. Het gebruik van houten schuttingen of hekken kan privacy bieden, terwijl het ook een warme en natuurlijke uitstraling aan uw tuin geeft. Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende stijlen en houtsoorten, zoals grenen, hardhout en bamboe. U kunt kiezen voor een strakke moderne uitstraling met horizontale planken, of juist een meer rustieke uitstraling met verticale planken en decoratieve elementen.

Naast tuinafscheidingen kunnen houten terrasplanken uw buitenruimte verlevendigen. Een houten terras biedt een plek om te ontspannen, te dineren en tijd door te brengen met vrienden en familie. Het natuurlijke karakter van het hout geeft een warme en uitnodigende sfeer aan uw terras. U kunt ook kiezen voor verschillende houtsoorten, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Hardhout zoals teak of eiken is duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, terwijl zachtere houtsoorten zoals grenen een meer betaalbare optie kunnen zijn.

Tuinhout kan ook gebruikt worden om prachtige tuinmeubelen te creëren. Van houten banken en stoelen tot tafels en ligbedden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het gebruik van tuinhout in uw meubilair geeft een natuurlijke en tijdloze uitstraling, terwijl het ook comfort en duurzaamheid biedt. U kunt houten meubels behandelen met beschermende oliën of beits om ze te beschermen tegen de elementen en hun levensduur te verlengen.

Op deze pagina zullen wij u de verschillende soorten tuinhout in ons assortiment laten zien.

U kunt o.a. bij ons terecht voor:

  • Palen
  • Balken en liggers
  • Rabatdelen
  • Dakbeschot
  • Rondhout
  • Tuinplanken
  • Vlonderplanken (ook in composiet)

De volgende houtsoorten hebben wij in ons assortiment: Geïmpregneerd grenen/vuren, red class wood, lariks/douglas, zwart gespoten/geïmpregneerd en hardhout.

Wij helpen u graag met het realiseren van uw tuinplannen. Komt u er zelf niet helemaal uit dan kom langs in onze showroom of bel/mail ons.

Geïmpregneerd grenen/vuren

Grenen en vurenhout zijn populaire keuzes voor tuinhout vanwege hun betaalbaarheid en beschikbaarheid. Ze zijn afkomstig van naaldbomen en hebben een lichte kleur met een natuurlijke houtnerf. Grenen/vurenhout is relatief zacht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het ideaal is voor constructies zoals schuttingen, pergola’s en tuinmeubelen. Het kan worden behandeld met beits of verf om de levensduur te verlengen en te beschermen tegen weersinvloeden.

Hardhout

Hardhout is afkomstig van loofbomen en staat bekend om zijn duurzaamheid, hardheid en natuurlijke schoonheid. Er zijn verschillende soorten hardhout beschikbaar, zoals eiken, teak, merbau en bangkirai. Hardhout heeft een hoge weerstand tegen slijtage, vocht en insecten. Het wordt vaak gebruikt voor terrassen, vlonders, tuinmeubelen en constructies die een langdurige oplossing vereisen. Hardhout kan worden behandeld met olie om de levensduur te verlengen en de kleur te behouden.

Lariks/douglas

Lariks en douglashout worden vaak samen genoemd omdat ze vergelijkbare eigenschappen hebben. Ze zijn afkomstig van naaldbomen en hebben een warme, roodachtige kleur. Lariks/douglashout is van nature duurzaam en heeft een hoge weerstand tegen vocht en rot. Het wordt vaak gebruikt voor constructies zoals terrassen, vlonders, schuttingen en gevelbekleding. Lariks/douglas heeft een mooie natuurlijke uitstraling en kan onbehandeld worden gebruikt, maar kan ook worden behandeld om de levensduur te verlengen.

Red Class Wood

Red Class Wood, ook bekend als Thermowood, is een thermisch gemodificeerde houtsoort. Dit proces verhoogt de duurzaamheid en stabiliteit van het hout door het te verwarmen zonder chemicaliën toe te voegen. Red Class Wood heeft een mooie donkere kleur en een verbeterde weerstand tegen rot, schimmels en insecten. Het wordt vaak gebruikt voor gevelbekleding, terrassen en tuinmeubelen. Red Class Wood vereist weinig onderhoud en behoudt zijn natuurlijke uitstraling gedurende lange tijd.

Zwart geïmpregneerd/gespoten

Zwart geïmpregneerd of gespoten tuinhout is meestal grenen of vurenhout dat is behandeld met een speciale zwarte coating. Deze behandeling geeft het hout een moderne en stijlvolle uitstraling. Het zwarte tuinhout is duurzaam en weerbestendig. Het wordt vaak gebruikt voor schuttingen, gevelbekleding en tuinmeubelen, waarbij het een eigentijdse en opvallende esthetiek toevoegt aan de buitenruimte.

Elk type tuinhout heeft zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals budget, gewenste uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsvereisten bij het kiezen van het juiste tuinhout voor uw project. Raadpleeg altijd een van onze professionals of specialisten voor advies over welk type tuinhout het meest geschikt is voor uw specifieke behoeften.