Blokhutten

Blokhutten zijn populaire bouwconstructies die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Ze worden vaak gebruikt als tuinhuizen, recreatieruimtes of zelfs als volwaardige woningen. Een belangrijk kenmerk van blokhutten is het daktype, dat niet alleen invloed heeft op het uiterlijk, maar ook op de duurzaamheid en functionaliteit van de constructie.

Wij hebben een groot assortiment blokhutten en tuinhuizen. In ons blokhuttenpark hebben wij een ca. 30 blokhutten en overkappingen opgesteld staan. Een blokhut of tuinhuis wordt geleverd als een kant en klaar houtpakket met een opbouwinstructie. Een blokhut/tuinhuis is makkelijk zelf op te bouwen. Onze uitgebreide handleiding maakt dat u dit zelf stap voor stap kunt opbouwen. Wij hebben blokhutten in verschillende profieldiktes. Zo kunt u kiezen uit 28mm, 34mm, 40mm, 44mm ,58m en 70mm houtdikte. De blokhutten worden gemaakt van onbehandeld vurenhout. We hebben een aantal modellen die al standaard geïmpregneerd zijn. De blokhutten die niet behandeld zijn kunt u kiezen uit verschillende kleuren impregneer. Informeer hiernaar, want deze blokhutten/tuinhuizen hebben daardoor wel een langere levertijd.

Bij het plaatsen van blokhut/tuinhuis is ons advies om rekening te houden met:

  • Een goede fundering. Dat houdt in, een ondergrond die waterpas is. Bijvoorbeeld een bestratingsplateau.
  • De opbouw starten met een funderingsbalk met afwatering. Dit helpt om de eerste profielen te beschermen tegen het indringen van vuil en regenwater.
  • Lees de tekening goed en hou de stappen aan die worden aangegeven in de opbouwinstructie.

Een blokhut van vuren hout is de perfecte aanvulling op elke buitenruimte. Of je nu op zoek bent naar extra opslagruimte, een handige plek om je hobby uit te oefenen of gewoon een gezellige plek om te ontspannen, een blokhut biedt het allemaal.

Deze houten constructies zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen, zodat je de perfecte grootte kunt kiezen voor jouw behoeften. Of je nu een kleine berging nodig hebt om tuingereedschap in op te slaan, of een grote ruimte wilt om je hobby uit te oefenen, er is altijd een blokhut in de juiste afmetingen. Bovendien bieden veel fabrikanten maatwerkoplossingen, zodat je de blokhut precies kunt laten bouwen zoals jij dat wilt.

Een veranda kan een waardevolle toevoeging zijn aan een blokhut, waardoor je nog meer ruimte hebt om te genieten van de buitenlucht. Het biedt een ideale plek om te ontspannen in de schaduw op een warme zomerdag, of om beschutting te zoeken tijdens een lichte regenbui. Een veranda kan ook dienen als een handige plek om buiten te koken en te eten met vrienden en familie.

Een blokhut kan ook de perfecte plek zijn om je hobby uit te oefenen. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te schilderen, een fitnessruimte wilt bouwen, of gewoon een plek om je te concentreren op je werk, een blokhut biedt een gezellige en stijlvolle ruimte voor je passie.

Kortom, een blokhut van vurenhout biedt vele voordelen voor alles omtrent het buitenleven. Het is praktisch, duurzaam en biedt de ideale ruimte om te ontspannen, te werken, te trainen of gewoon tijd door te brengen met familie en vrienden. Er zijn tal van opties beschikbaar, van verschillende maatvoeringen tot veranda’s, dus je kunt er zeker van zijn dat je de perfecte blokhut kunt vinden die past bij jouw behoeften en stijl.

Behandelen van uw tuinhuis is erg belangrijk. Is de blokhut geïmpregneerd? Dan alsnog dient u deze te behandelen met een vochtregulerend middel. Zowel de binnen als de buitenkant! Wij werken met Embalan, Koopmans, embadecor en Carefree protect.

De blokhut zal de eerste 2-4 jaar blijven werken. Het ontstaan van kieren en het bijstellen van deuren zal dus niet te voorkomen zijn. Om de werking van het hout te kunnen garanderen, mag u het hout niet opsluiten. Let dus op met het plaatsen van elektra, stellingen of lifestyle producten in en aan uw blokhut. Elk profiel moet vrij kunnen bewegen om kieren e.d. te voorkomen.

In de video hierboven kunt u zien hoe een dergelijk opbouw gaat van een blokhut/tuinhuis.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Wij wijzen u graag naar de homepage, kenmerken van hout. Hierin wordt aangegeven wat de kenmerken zijn van hout.

Voorbeeld projecten

Puntdak

Het puntdak is een klassiek en tijdloos daktype dat veel voorkomt bij blokhutten. Het bestaat uit twee hellende vlakken die samenkomen in een nok, waardoor de constructie een driehoekige vorm krijgt. Dit daktype biedt uitstekende waterafvoer en sneeuwbelastingcapaciteit, waardoor het geschikt is voor gebieden met veel neerslag of zware winters. Bovendien zorgt het puntdak voor een ruim interieur, omdat de schuine wanden de hoogte van de blokhut benutten. Voorbeelden van modellen met dit daktype zijn: Robert, Sten, Björn, Juha en Liverpool.

Plat dak

Een plat dak is een modern en minimalistisch alternatief voor blokhutten. In tegenstelling tot een puntdak heeft een plat dak geen hellende vlakken, maar is het horizontaal. Dit type dak biedt een strakke en eigentijdse uitstraling aan de blokhut en is ideaal voor regio’s met een mild klimaat waar neerslag en sneeuwophoping minder een probleem zijn. Een plat dak kan ook extra ruimte bieden voor de installatie van zonnepanelen of een dakterras. Voorbeelden van modellen met dit daktype zijn: Novalie, Brenda, Lilou, Casper en Hildegard

Schilddak

Een schilddak is een daktype dat bestaat uit vier hellende vlakken die samenkomen in een punt, vergelijkbaar met een puntdak. Het verschil is dat een schilddak ook overhangende vlakken heeft aan de zijkanten, waardoor de blokhut een meer symmetrische uitstraling krijgt. Dit daktype biedt uitstekende bescherming tegen wind en zorgt voor een goede waterafvoer. Het schilddak geeft de blokhut een elegante en traditionele uitstraling die goed past bij landelijke omgevingen. Voorbeelden van modellen met dit daktype zijn: Asmund, Kennet, Gudrun en Viveka.

Mansaredak

Een mansardedak is een kenmerkend daktype met twee hellende vlakken aan elke zijde, waarbij het onderste vlak steiler is dan het bovenste vlak. Dit creëert extra ruimte onder het dak, waardoor de blokhut een zolder of extra leefruimte kan hebben. Het mansardedak biedt een charmante uitstraling en kan worden aangepast aan verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Een voorbeeld van een model met dit daktype is de Klair

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak is een daktype met slechts één hellend vlak, dat naar één kant afloopt. Dit type dak is eenvoudig te bouwen en biedt een strakke en moderne uitstraling aan de blokhut. Het lessenaarsdak is ideaal voor diegenen die een minimalistische stijl verkiezen en voor wie functionaliteit en eenvoud belangrijk zijn. Voorbeelden van modellen met dit daktype zijn: Olaf, Eigo, Loya, Chappo en Anton