Blokhutten

Wij hebben een groot assortiment blokhutten en tuinhuizen. In ons blokhuttenpark hebben een ca. 30 blokhutten en overkappingen opgesteld staan. Een blokhut of tuinhuis wordt geleverd als een kant en klaar houtpakket met een opbouwinstructie. Een blokhut/tuinhuis is makkelijk zelf op te bouwen, mits u zich maar houdt aan de tekening. Wij hebben blokhutten in verschillende profieldiktes. Zo kunt u kiezen uit 28mm, 34mm, 40mm, 44mm ,58m en 70mm houtdikte. De blokhutten worden gemaakt van onbehandeld vurenhout. We hebben een aantal modellen die al standaard geïmpregneerd zijn. De blokhutten die niet behandeld zijn kunt u kiezen uit verschillende kleuren impregneer. Informeer hiernaar, want deze blokhutten/tuinhuizen hebben daardoor wel een langere levertijd.

Bij het plaatsen van blokhut/tuinhuis is ons advies om rekening te houden met:

Een goede fundering. Dat houdt in, een ondergrond die waterpas is. Bijvoorbeeld een bestratingsplateau.

De opbouw starten met een funderingsbalk met afwatering. Dit helpt om de eerste profielen te beschermen tegen het indringen van vuil en regenwater.

Lees de tekening goed en hou de stappen aan die worden aangegeven in de opbouwinstructie.

Behandelen van uw tuinhuis is erg belangrijk. Is de blokhut geïmpregneerd? Dan alsnog dient u deze te behandelen met een vochtregulerend middel. Zowel de binnen als de buitenkant! Wij werken met Embalan, Koopmans, embadecor en Carefree protect.

De blokhut zal de eerste 2-4 jaar blijven werken. Het ontstaan van kieren en het bijstellen van deuren zal dus niet te voorkomen zijn. Om de werking van het hout te kunnen garanderen, mag u het hout niet opsluiten. Let dus op met het plaatsen van elektra, stellingen of lifestyle producten in en aan uw blokhut. Elk profiel moet vrij kunnen bewegen om kieren e.d. te voorkomen.

In de video hiernaast kunt u zien hoe een dergelijk opbouw gaat van een blokhut/tuinhuis.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Wij wijzen u graag naar de homepage, kenmerken van hout. Hierin wordt aangegeven wat de kenmerken zijn van hout.

Voorbeeld projecten