Zo onderhoud je jouw Bubalou

De samenstelling van je Bubalou

Bubalou is een comfortabel zitmeubel, waarbij goed gekeken is naar de ergonomie. Hierdoor is een heerlijk zitcomfort gecreëerd waar je uren op kunt genieten. Voor een optimaal zitcomfort wordt koudschuim gebruikt. Koudschuim is opgebouwd uit verschillende lagen. Sta daarom altijd op uit de bank en voorkom dat je schuivend naar voren de bank verlaat. Hierdoor kunnen namelijk de onderlinge lagen van het koudschuim verschuiven. Het koudschuim zal in het begin stevig aanvoelen. De vulling wordt in de loop van de tijd zachter, zeker op de plaatsen die veel worden gebruikt. Het is dus raadzaam om alle elementen evenredig vaak te gebruiken.

De rompopbouw van het zitmeubel bestaat uit materialen die geschikt zijn voor buitengebruik. Zo is de Nosag vering niet van staal maar van RVS, het plaatmateriaal waterbestendig en alle dragende delen van de bank (waar gewicht op komt) zijn van beukenhout.

De stof van je Bubalou is waterdicht door de filmlaag van gerecyclede PET flessen aan de achterzijde (backing) van de stof. De topzijde van de stof, die je ziet en voelt, is gemaakt van Olefin garen en is voorzien van een vuil- en waterafstotende beschermlaag. Hierdoor blijft de bank fijn aanvoelen en combineren we de voordelen van een outdoor stof met een waterdichte laag. De waterdichte laag is blijvend. De werking van de vuil- en waterafstotende beschermlaag kan langzaam afnemen. Door de stof opnieuw te impregneren met Bubalou Care textielbeschermer kan de stof weer vuil- en waterafstotend gemaakt worden.

Als het regent worden de katoenen draden van de naden nat. Wanneer de draden verzadigd zijn zal het overtollige water afgevoerd worden via de waterkeringen in de bank. Wanneer de draden nog niet verzadigd zijn, kan via de naden een klein beetje water binnendringen in de bank. Dit is niet erg en droogt weer op.

De poten van de Bubalou zijn van kunststof en zitten, met uitzondering van de Bubalou Trend, geklemd in de romp. Bij weerstand tegen de poten gaan ze los van de romp, zodat er geen schade aan de romp ontstaat. Als de poot is losgelaten kun je de poot weer terug klemmen in de romp. Schuif nooit met de elementen van de Bubalou als je ze wilt verplaatsen, maar til de elementen op naar de nieuwe gewenste plek.

Zorg bij plaatsing van je Bubalou dat er altijd 30-50 cm ruimte rondom het zitmeubel is voor ventilatie onder de elementen door.

Je Bubalou krijgt veel te verduren door invloed van zon, regen en wind en uiteraard ook door het gebruik van de bank. Bubalou is geen wonder product, het is daarom belangrijk om je Bubalou goed te onderhouden.

Vlekken
Verwijder vlekken direct. Wanneer vlekken niet direct verwijderd worden kan blijvende schade ontstaan aan je Bubalou. De meeste vlekken kun je verwijderen met een microvezeldoek en lauw-warm water. Wanneer de vlek hardnekkig is, kan Bubalou Care vlekverwijderaar gebruikt worden om de vlek te behandelen. Na gebruik de zeepresten goed afspoelen. Gebruik nooit middelen waarvan we niet weten wat de invloed is op je Bubalou.

Pas goed op voor vetvlekken en zonnebrandolie of -crème. De stof van je Bubalou kan direct reageren op vetten en oliën, waardoor blijvende schade kan ontstaan.

Gebruik NOOIT een hogedruk spuit!
Hiermee spuit je Olefin laag los van de waterdichte PET laag en ontstaat er blijvende schade aan je Bubalou.

Verkleuring

Helaas verandert alles van kleur onder invloed van UV-straling. Ook jouw Bubalou. De stof die voor je Bubalou wordt gebruikt heeft een lichtechtheid van 7 op de schaal van 8. Ondanks dat zal de kleur van je Bubalou toch veranderen onder invloed van UV-straling. Gebruik je een dienblad voor een lange periode op je poef of laat je kussens of plaids liggen op de bank, dan zal er kleurverschil ontstaan op die plaatsen, omdat daaronder geen UV-straling komt. “Eens een dienblad (of losse kussens, plaids etc), altijd een dienblad” is hierbij het motto. Gelukkig doet het niets af aan het zitcomfort.

Groene algaanslag, schimmels en paddestoelen

Algaanslag is een natuurlijk proces en komt vooral voor in gematigd zeeklimaat, met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Hier kunnen we helaas niets aan veranderen.

Als je Bubalou op een plaats staat waar zich groene algaanslag vormt, zal je Bubalou er niet aan ontkomen. Dus wanneer de vlonder of het terras groen wordt door algaanslag zal dat bij je Bubalou ook gebeuren. Bubalou Care groene aanslagreiniger voorziet je van een kant en klaar product waarmee je de algen kunt verwijderen. De Bubalou Care groene aanslagreiniger kun je hier bestellen. 

Omdat je Bubalou het hele jaar door buiten kan staan, kunnen schimmels, zwammen en paddenstoelen zich hechten aan de bank. Helaas kan je Bubalou dit niet voorkomen. Check altijd een paar keer per jaar de onderzijde van de zitmeubelen. Schimmels gedijen goed in een omgeving waar de luchtvochtigheid hoog en de temperatuur laag is. Schimmels kunnen zich daarom hechten aan de onderzijde van de zitmeubelen. Spuit de elementen aan de onderzijde in met (huishoud)azijn om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan met een plantenspuit of de Bubalou Care vernevelaar. Sporen van zwammen en paddenstoelen komen in de natuur letterlijk aanwaaien. Ze gedijen, net als schimmels, goed in een omgeving waar de luchtvochtigheid hoog en de temperatuur laag is. Ze kunnen zich hechten aan de onderzijde van de Bubalou. Wanneer dit gebeurt, verwijder dan de zwam of paddestoel door het weg te snijden met een mesje.

Jouw Bubalou tijdens de natte maanden

Als je wilt voorkomen dat groene aanslag zich tijdens de natte maanden in de herfst en winter hecht aan je Bubalou, zorg er dan voor dat de bank op een plaats staat waar zich weinig of geen algaanslag vormt (bijvoorbeeld binnen of onder een overkapping). Zorg er in ieder geval voor dat het terras waar je Bubalou op staat vóór en na de winter schoon en algenvrij gemaakt is.

Indien je Bubalou buiten blijft staan tijdens de herfst en winter, volg dan jaarlijks onderstaande stappen om de invloeden vanuit de natuur zo veel mogelijk te beperken.

Stap 1:
Spuit half september de houten rompopbouw aan de onderkant van alle elementen goed in met (huishoud)azijn. Gebruik voor het aanbrengen een plantenspuit of een Bubalou Care vernevelaar. Plaats alle elementen 10 cm uit elkaar, zodat de wind goed langs de zijkanten van de elementen kan gaan tijdens de vochtige herfst- en wintermaanden.

Stap 2:
Spuit eind november de houten rompopbouw aan de onderkant van alle elementen nog een keer goed in met  (huishoud)azijn. Gebruik voor het aanbrengen een plantenspuit of een Bubalou Care vernevelaar. Let op dat alle omliggende oppervlakken en de bekleding van de bank waarmee het azijn in aanraking kan komen, zijn afgeschermd of afgeplakt. Naspoelen is niet nodig. Laat vervolgens alle elementen weer 10 cm uit elkaar staan, zodat de wind goed langs de zijkanten van de elementen kan gaan tijdens de wintermaanden.

Stap 3:
Spuit begin maart de stof van alle elementen in met Bubalou Care groene aanslagreiniger. Maak daarna, indien nodig, de bank verder schoon met Bubalou Care vlekverwijderaar. Behandel de elementen na het gebruik van Bubalou Care groene aanslagreiniger en / of Bubalou Care vlekverwijderaar altijd met Bubalou Care textielbeschermer voor het herstellen van de vuil- en waterafstotende beschermlaag.

Plaats alle elementen weer terug tegen elkaar aan. Je bent nu weer klaar voor een heerlijk seizoen genieten van je Bubalou.

Gebruik outdoor cover / hoes

Wanneer je een hoes gebruikt voor je Bubalou bestaat de kans dat je Bubalou ‘stikt’ door condensvorming. De banken zijn dan niet langer in staat om te ademen. Een gevolg hiervan zijn afdrukken en / of vervelende (schimmel)vlekken in je stof. Door de verstikking zijn deze niet meer te verwijderen, het ‘weer’ komt in de stof te zitten. Laat daarom de meubelen niet afgedekt buiten staan, zonder hoes of andere objecten op het meubel.

Bubalou Care producten

Bubalou heeft een compleet assortiment onderhoudsmiddelen waarmee op eenvoudige manier je Bubalou gereinigd en beschermd kan worden.
Bubalou Care producten:

 • Bubalou Care groene aanslagreiniger
 • Bubalou Care vlekverwijderaar
 • Bubalou Care textielbeschermer
 • Bubalou Care vernevelfles

De Bubalou Care producten zijn te bestellen onder het kopje onderhoud.
Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing.

Garantie

Op alle Bubalou producten en onderdelen geldt een garantie van twee jaar bij particulier, huishoudelijk gebruik. De garantietermijn vangt aan op het moment van factuurdatum. De originele factuur dient als garantiebewijs. De garantie heeft betrekking op constructie- en materiaalfouten, die al bij levering aanwezig zijn.

Uitgesloten van garantie zijn:

 • schades, ontstaan door verkeerd gebruik, zoals abnormale belastingen, aantasting door agressieve stoffen, zitten op de rug- of armleuningen, verkeerd onderhoud, reparaties door anders dan door Bubalou aangewezen partijen, afdekken van meubelen met een hoes, onjuiste montages, alsmede natuurlijke eigenschappen die bij het materiaal horen en beschadigingen door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing;
 • schades, ontstaan door gebruik van reinigings- of beschermingsmiddelen anders dan Bubalou Care producten.
 • gebreken, ontstaan door extreme weersomstandigheden of die op normale slijtage zijn terug te voeren;
 • krassen / scheuren door gebruik;
 • verschuivingen in de koudschuim lagen van de vulling;
 • losgeraakte Nosag vering, als gevolg van puntbelasting door bijvoorbeeld te staan, te springen of je te laten vallen op de bank;
 • minder dan 3 mm krimp op 1 strekkende meter textiel, foutief wassen en lichte verkleuringen, gebruikssporen en verminderde draagkracht en dikte van de vulling na verloop van tijd

Mocht er onverhoopt toch wat mis zijn met je Bubalou neem dan contact op met onze service afdeling. Zorg dat je de aankoopfactuur bij de hand hebt. Mail je reclamatie aan info@bubalou.com. Verstuur in de bijlage direct foto’s van het gebrek en de aankoopfactuur mee. Dit draagt bij aan een spoedige behandeling van je reclamatie.

Als je Bubalou meubel of onderdeel zou falen als gevolg van een fabricagefout of een defect geeft door normaal huishoudelijk gebruik, zal Bubalou het defect naar eigen inzicht repareren, opnieuw afwerken of het defecte onderdeel vervangen. Wij hanteren een afschrijvingstermijn van 6 jaar.

Vervanging
Mocht het model of de kleur niet langer beschikbaar zijn, dan behoudt Bubalou zich het recht voor om het defecte meubel te vervangen door een vergelijkbaar product. Elke vervanging geldt alleen voor het defecte onderdeel of meubel, niet voor een gehele set. Reparatie, nieuwe afwerking of vervanging heeft geen invloed op de oorspronkelijke garantieperiode.