Sierbestrating - Goed om te weten

 • Voor het leveren van materialen wordt doorgaans een bedrag van € 79,50 in rekening gebracht. Dit geldt voor de gehele provincie Drenthe en de kop van Overijssel. Buiten dit gebied zijn de bezorgkosten op aanvraag.
 • De levertijd bedraagt doorgaans 5 werkdagen*. Zwaagstra Sierbestrating stelt alles in het werk om de artikelen binnen de aangegeven termijn uit te leveren. Echter zijn we sterk afhankelijk van o.a. onze fabrikanten en leveranciers. Indien er bij de fabrikant vertragingen optreden kan het incidenteel voorkomen dat er buiten onze invloed of macht vertragingen optreden. Om deze reden is de levertijd een indicatieve levertijd. Bestel daarom tijdig en liefst 10 werkdagen tevoren om onnodige vertragingen van de verwerking te voorkomen. (*voor de producten van een aantal fabrikanten geldt een iets ruimere levertijd)
 • Wij kunnen met u een dag afspreken waarop de levering plaats zal vinden. Om logistieke redenen is het niet mogelijk om een exacte bezorgtijd af te spreken. Geen enkele vertraging kan aanleiding geven tot schadevergoeding.
 • Leveringen vinden plaats d.m.v. een vrachtautocombinatie met oplegger van ca. 20 meter langen geschied aan de verharde doorgaande weg. U kunt bij uw bestelling de locatie aangeven waar u uw materialen gelost wenst te hebben. Echter is het ter beoordeling van de chauffeur zelf of deze locatie (veilig) door hem te bereiken is. Mocht dat niet het geval zijn dan worden de materialen hier zo dicht mogelijk bij in de buurt gelost. Het niet kunnen leveren op de door u gewenste locatie kan nimmer een reden zijn tot annulering van de order, reclamatie of creditering.
 • Voor u overgaat tot verwerking van onze producten, dient u het geleverde materiaal te controleren op kleur, afmeting, hoeveelheid en evt. breuk. Breuk of foutieve leveringen dienen zo snel mogelijk bij ons gemeld te worden. Na verwerking van het materiaal worden klachten dan ook niet meer aanvaard. (om nog in te kunnen spelen op eventuele gebreken raden wij het aan om de materialen niet op het laatste dag voor verwerking te laten leveren maar een aantal dagen eerder)
 • Geadviseerd wordt om altijd iets meer te bestellen dan u qua oppervlakte nodig heeft. Afhankelijk van de vorm en het legpatroon zal er snijverlies ontstaan. Bovendien zal er tijdens het leggen ook wel eens een tegel kunnen breken of beschadigen. Bestrating is een zwaar product en het kan daarom ook voorkomen dat in de verpakking breuk of beschadigingen aan tegels zitten. Doorgaans is een breuk/snijverlies percentage van 4% voldoende. Een aantal reservetegels zijn natuurlijk bijzonder handig voor een onverwachte reparatie. Houdt u tegels over dan kunt u deze natuurlijk gebruiken als ´proefsteen´ bij het uitproberen van onderhoudsmiddelen.
 • Teveel bestelde materialen kunnen bij ons (mits schoon en onbeschadigd) retour gebracht worden. Dit geldt alleen voor producten welke wij standaard op voorraad hebben staan en binnen 14 dagen na levering. Hiervoor rekenen wij 25% van de aanschafprijs als handelingskosten. Indien wij de materialen op moeten halen, gelden hiervoor speciale transportprijzen. Informeer hiernaar bij één van onze verkopers.
 • Wij helpen u graag met de berekeningen van de benodigde hoeveelheid materiaal. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor de bestelde hoeveelheden.
 • Haarscheurtjes zijn kleine scheurtjes aan het oppervlak van een steen. Deze kunnen ontstaan tijdens het uitharden van het beton en kunnen zichtbaar zijn als het product vochtig is. Een product wordt niet geruild omdat er een haarscheur zichtbaar is.
 • Schade aan je bestrating wil je natuurlijk niet en dat begint, hoe gek het ook klinkt, al bij het uitpakken. Ga dat plastic nou met zo’n mes niet van de bovenkant stuk snijden want dan krijg je ten eerste al krassen op je eerste tegel. Altijd van onder naar boven opensnijden zo’n pakket. Vervolgens moet daar natuurlijk een tegel vanaf. Niet schuiven want het kan zijn dat de onderkant van de tegel wat extra grof is. Ondanks zo‘n beschermingsfolie krijg je dan toch al de eerste krassen in die tweede laag. Van de bovenkant optillen en één voor één in de kruiwagen met het liefst weer een beschermlaag er tussen. Ook de kleiner formaat stenen dienen overgestapeld te worden en niet een kruiwagen gekieperd. De kans op beschadigingen is dan natuurlijk een stuk groter.
 • Bij nieuwe Beton Bestrating kan het vaak voorkomen dat er een witte waas of vlekken op het oppervlak ontstaan. Betonbestrating is een zuiver natuurproduct. Beton bestaat uit zand, kiezel, cement en water. Kalk is een onderdeel van cement en lost altijd iets op door water. De ontstane oplossing verdeelt zich hierbij over het oppervlak van de bestrating. Als het vocht weer verdampt, ontstaat er een witte sluier op de bestrating. Het ontstaan van een witte sluier is een dus natuurlijk proces. De witte waas zal na verloop van tijd geheel verdwijnen. In sommige hardnekkige gevallen kan dit wel erg lang duren. Om dit proces enigszins te versnellen kan de bestrating regelmatig worden bevochtigd, zodat het verdampingsproces gecontinueerd blijft. De witte sluier kan eventueel deels worden verwijderd met een kalkbloeiverwijderaar. Wel zal dit de steen enigszins aan kunnen tasten. Betonbestratingen welke voorzien zijn van een impregnant hebben over het algemeen minder last van kalkuitbloei maar ook hierbij is het mogelijk. Wilt u kalkuitbloei geheel voorkomen dan zijn keramische tegels de enige oplossing.
 • Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen in het productieproces kunnen beperkte kleurverschillen optreden. Het is daarom belangrijk om de verschillende pakken door elkaar te mengen. Kleine kleurverschillen kunnen zich altijd voordoen, maar zullen na verloop van tijd minder zichtbaar zijn. Tussen verschillende producties is een groter kleurverschil mogelijk. Het is om die reden dan ook raadzaam om niet te krap te bestellen. Noteer het batchnummer op de verpakking wanneer u stenen te kort komt zodat geprobeerd kan worden stenen uit eenzelfde partij na te leveren.
 • Sierbestratingen zijn veelal zware producten en daarom kan het voorkomen dat in de verpakkingen breuk of beschadigingen aan tegels zitten. Deze kunt u gebruiken voor verknippen/verzagen.
 • Kleur en afbeeldingen op de website kunnen afwijken van de werkelijke kleur van onze artikelen. Daarom adviseren wij u een bezoekje te brengen aan onze showtuin om een juist beeld van de bestrating te krijgen.
 • Kleinere formaten (niet groter dan 20×30) kunnen afgetrild worden. Gebruik hiervoor altijd een rubberen mat om beschadigingen aan het oppervlak te voorkomen. Zorg ervoor dat de bestrating voor het trillen schoon is.
 • Het reinigen van betonproducten met hoge drukreinigers geeft het schoonste resultaat maar werkt beschadigend voor de bestrating. Door de grote kracht van de waterstraal worden cementdeeltjes langzaam weggespoten. Hierdoor kunnen de korrels los raken, waardoor het beton poreus wordt. Ook het gebruik van een brander om onkruid te verwijderen of het gebruiken van dooizout kan de deklaag beschadigen. Veelal volstaat het schoonmaken van de bestrating met water en zachte (groene) zeep. Met enige regelmaat de bestrating vegen of schoon blazen zorgt er voor dat vervuiling minder kans heeft om in de steen te trekken. Regelmatig onderhoud van de bestrating is belangrijk.
 • Organische stoffen, zoals bladeren, kunnen vlekken achterlaten op uw bestrating.
 • Zwarte grond en straatzand kunnen vlekken achterlaten op uw bestrating. Let er daarom tijdens de verwerking op dat de steen zo veel mogelijk vrij blijft van straatzand en verwijder dit tijdig.
 • Het is in bijna alle gevallen noodzakelijk om uw bestrating te voegen met schoon zilverzand of inveegsplit. Het is ook mogelijk de stenen te voegen met een voegmortel. Hierdoor verminderd de kans op onkruid en mieren. De steen dient dan wel met een voeg van minimaal 3mm gelegd te worden om een enige stevigheid in de voeg te krijgen.
 • Zand en harde voorwerpen kunnen krassen achterlaten op bestrating. Met name op effen kleuren en donkere tegels kan te erg opvallen. Ook geïmpregneerde stenen zijn hier gevoelig voor. Let hier met name op tijdens de verwerking van de materialen.

Hieronder ziet u een greep van producten uit ons assortiment. Voor prijzen of meer informatie vindt u hierboven onze contactgegevens!